Szolgáltatások, Második Oldal


Tervezés Előre szerelés Átszerelés
Forgalmazás Telepítés Karbantartás
Javítás Otthonra Üzletbe / irodába
Szerverhűtés Fűtés a klímával Ipari felhasználás
Légtisztítók Párátlanítók Párásítók

Klíma otthonra

Az otthoni klimatizálás célja általában a forró nyári éjszakákon is a nyugodt pihentető alvás biztosítása a hálószobákban, illetve a komfortérzet növelése a lakás vagy ház egyéb a család közös tevénységeit szolgáló helységeiben, mint pl. nappali, étkező, esetleg konyha, vagy bármely olyan helységekben melyekben a benntartózkódó személyeknek erre igénye van. Általánosan elmondható, hogy alapelvként a helységenként való klimatizálást fogalmazzuk meg célként.
Vannak ettől eltérő kívánságok vagy elvárások, melyek szinte kivétel nélkül a helységenként való klimatizáláshoz képest rosszabb eredménnyel megvalósítható megoldások! Ezekre az eshetőségekre minden esetben fel hívjuk ügyfeleink figyelmét, törkedve a szakma szabályainak betartására, de egyúttal a megrendelői igények szem előtt tartásával.


Klíma üzletbe / irodába

Egy üzlet vagy iroda klimatizálásának célja a helységben dolgozó személyek munkakörülményeinek magasabb szintre emelése, a minőségi munkavégzés érdekében,
valamint a vásárlók, vendégek, látogatók és a dolgozók komfortérzetének növelése!
Bizonyított tény, hogy az emberi koncentráló képesség a hőmérséklet (és persze a páratartalom) növekedésével csökken!
Egy klimatizált és egy nem klimatizált helységben végzett hasonló jellegű munka minőségének összehasonlítása esetén, egyértelműen a klimatizált helység javára billen a mérleg nyelve!
Gondolja csak meg, az Ön vásárlói is szívesebben térnek be az Ön klimatizált üzletébe, ahol pl. egy ruhapróba alkalmával a potenciális vásárló nem izzad, testére nem tapad a megvásárolni kívánt ruhadarab, ami így próba közben biztosan nem szakad el, vagy irodájában könnyebben köt üzletet kellemes körülmények között, hiszen üzleti partnerei "nem menekülnek el", mert még a világítótestek is csak a meleget ontják....
Ezen érvek alapján Önnek csak haszna származhat a munkahelye klimatizáltságából.

Szerverhűtés

A szerverhelységek hűtési igénye speciális hűtéstechnikai feladat! Ilyen, speciális feladatot, speciálisan ilyen célra gyártott eszközzel lehet kielégíteni! Hogy mik ezek a speciális feladatok, elvárások? Képzeljen el egy olyan helységet melynek szélsőséges esetben még ablaka sincs a külvilágra, de egy rakás folyamatosan üzemelő, működésükkel nem kis hőt termelő informatikai berendezést telepítettek oda be. Ezen informatikai berendezéseknek is előírják a gyártói azon paramétereket "üzemi körülményeket", melyeket figyelembe nem véve túlmelegedés miatt gyakorlatilag rövid úton "fözzük meg" az informatikai berendezéseinket és vesztjük el a rajtuk tárolt fontos adatainkat! Pótlásuk nem kis költséggel jár, adataink akár pótolhatatlanok!
Ennek elkerülése érdekében az adatvesztés és új berendezések vásárlását elkerülendő, gazdaságosabb az előírt üzemi körülményeket biztosítani munkaeszközeinknek! Ezt olyan berendezéssel tudjuk biztosítani amit a gyártói ilyen szélsőséges körölményekre, sok éves üzemre, napi 24 órás és évi 365 napos igénybevételre, nyári forróságra vagy téli fagyos körülményekre terveztek! Igen, öszzefügg a külső hőmérséklet a belső hőmérséklettel! Minuszos külső hőmérsékletek esetén is fennálhat a hűtési igény! Az ilyen feladadtokra is gyártanak split (osztott azaz kül és beltéri egységből álló)de nem átlagos tudású berendezéseket!
Az átlagos "lakossági" felhasználásra szánt berendezések még kiegészítő kültéri egység fűtéssel felszerelve sem, vagy csak alig alig képesek "0" Celsius fokos külső hőmérséklet alatt üzemelni! Szerverhűtő klímánknak pedig ilyen, sőt alacsonyabb külső hőmérsékleti körülmények között is kell tudnia hűteni! Ez nem semmi feladat! Ilyen, speciális feladatot, speciálisan ilyen célra gyártott eszközzel lehet kielégíteni!
Ilyen elvárások esetében feltétlenül kérje szakembereink speciális, ezirányú tanácsát, ajánlatát!


Fűtés klímával

Ma már a legtöbb klímaberendezés ugyanúgy képes hűtésre mint fűtésre. Azt a tényt azomban soha ne hagyjuk figyelmen kívül hogy egy átlagos berendezés csak úgynevezett "rásegítő" fűtésre képes! Mit kell ez alatt értenni?
Azt, hogy egy átlagos készülék tervezése és gyártása során a "takarékosság" jegyében korlátozzák a fűtési képességet! Így egy átlagos készülék csak a tavaszi és őszi átmeneti időszakban, amig a külső hőmérséklet nem sűllyed +5Celsius fok alá, addig képes hőt szivattyúzni azaz fűteni, azt is ahőmérséklet csökkenésével egyre rosszabb hatásfokkal. Mai körülmények között természetesen már meg van a műszaki lehetősége annak, hogy ne csak átmeneti időszakban, hanem akár egész télen is a klímaberendezésünkkel lássuk el otthonunk fűtését! Ezen lehetőség a mai energiaárak ismeretében nem elhanyagolható fegyvertény!
Amenniben gáz helyett klímaberendezésével kíván fűteni, kérje szakembereink tanácsát, ajánlatát!


Ipari felhasználás

A "cél határozza meg az eszközt" gondolat jegyében itt most három alapvető rendszert vázolunk. Akinek ilyen rendszer valamelyikére van szüksége, azt mindenképpen tervezni és méretezni kell!
Erre hivatott személyek a gépész tervezők, akik ezen tevékenységhez a szükséges tudás bírtokában vannak! Nekik nem tudnánk újdonsággal szolgálni, viszont a téma iránt érdekIődőknek érdekes lehet. Nekik szeretnénk némi iránymutatást adni a teljesség igénye nélkül.

VRV, VRF, MRV, DVM, vagy MDV rendszerek:
Ezek az angolból jövő rövidítések alapvetően a különböző gyártók "változó hűtőközeg tömegáramú" ennél fogva változó teljesítményű központi egységel rendelkező berendezéseit jelöli. (sajnos nem tudom ennél egyszeűbben megfogalmazni, de az alábbiakból azt hiszem érzékelhető lesz a különkbség az eddig ismertetett rendszerekhez képest!) A különböző betűkombinációk a különböző gyártók által megfogalmazott, de eredendően ugyanazon elven működő berendezéseket jelentik.
Ezek a rendszerek a nagy irodaházak, szállodák, kórházak, lakóparkok legkülönfélébb felhasználói igényeit ötvözik, akár szélsőséges adottságok esetében is! A kül és a beltéri egység közötti távolság akár 100 m-is lehet, modjuk 50m-es szintkülönbséggel, de még direkt elpárologtatású beltéri egységeket alkalmaznak. A rendszerre akár 50 db különféle típusú beltéri egység is felfüzhető, képes együtt működni az oldalfai egység légcsatornázható beltérivel, vagy a kazettással, parapetessel.(tehát direkt elpárologtatású berendezések) Minden egység önállóan, függetlenül bármely másik beltéri egységtől szabályozható, vezérelhető az adot helységben tartózkodók egyéni igényeinek megfelelően.
Egy interfész segítségével számítógépes felügyelet biztosítható, ahonnan a folyamatok nyomonkövethetők. Mód van központi távirányításra, vagy csoportos vezérlésre, pl., egy szint külön kezelésére, vagy irodaházban a munkaidő után bekapcsolva felejtett egység lekapcsolására a takarékosság jegyében! Mindezeken felül internetes épület-felügyeleti rendszerbe is kapcsolhatók.
Berendezések kaphatóak ~25 kW-120kW összteljesítménnyel.


Folyadékhűtők:
Folyadékhűtést olyan helyen alkalmaznak, ahol már a direkt elpárologtatású berendezésekkel nem lehet számolni a nagy távolságok, vagy a teljesítmény igény miatt!
Ezekben a berendezésekben a hűtőközeg a víz, vagy téli üzem igénye esetén glikol, melyet egy nagy kapacitású kompresszorok hőcserélőkön keresztül hűtenek le ~5-7C fokra.          A lehűtött közeg, hagyományos szigetelt csöveken jut el a beltéri hőcserélőig, ahol felveszi a környezet hőtartalmát, vagyis lehűti azt. A folyadékhűtő berendezések akár több megawatt teljesítménnyel is készülhetnek. Ahogy az előző úgy ez a rendszer is, tervezést, méretezést igényel, a kivitelezése pedíg több szakma összehangolt munkáját igényli.

Légkezelők, mint az igazi klímaberendezések:
Ez az a rendszerkialakítás, amelyik képes befolyásolni az összes olyan tényezőt, amelyik ahhoz szükséges, hogy az épületben tartózkodó személyek kellemes környezetben végezhessék tevékenységüket. Megszűri a beszívott külső (friss) levegőt, ezt bizonyos mértékben hozzákeveri a kezelt helységekből visszaszívott belső (használt) levegőhöz. Ezt a levegőkeveréket igény szerint a rendszer felfűti, vagy lehűti. Egy nagyon fontos paraméter pedig: a páratartalom! Csak ennél a kialakításnál lehetséges a befújt levegő páratartalmának pontos beállítása, azaz a berendezés képes a párásításra illetve a szárításra (párátlanításra). A hőmérséklet mellett ez a paraméter legalább annyira fontos az emberi szervezet élettani szempontjait figyelembe véve, mint a hőmérséklet! Megfelelően a követelményeinek, ez a rendszer modulrendszerű, azaz építőelemekből áll össze, így bármilyen igény kielégíthető a segítségével! Itt kell persze megjegyezni, hogy ez a legnagyobb komfort jelenti a legnagyobb beruházási költséget, épp ezért csak nagy teljesítmény szükségletek esetén gazdaságos a kialakítása. Egy ilyen rendszer kialakítása több fáziból áll! A légkezelő berendezés telepítése, a hozzá csatlakozó légtechnikai rendszer összeszerelése vagy helyszíni gyártása, telepítése, de az eddig leírtak mit sem érnek a rendszer értő kezek általi beszabályzása nélkül!. Az rendszerek ismertetése után, érzékelhető hogy ezekre nem lehet katalógusból árat adni.Egy ilyen rendszer eszözigényét vagy a beruházás értékét Megrendelő maga nem tudja kiszámolni. Ahogy az előzőeknek úgy ennek a rendszernek is a tervezése, méretezése után tudunk csak hiteltérdemlő ajánlatot adni.Amíg csak elképzelés van, addig az elképzelés megismerése után a rendszerkiválasztásban, ezt követően pedig csak egy nagyon hozzávetőleges, becslésen alapuló, tájékoztató jellegű, nagyságrendi költséggel tudunk szolgálni. Megbízás esetén partnereink megtervezik azt az Ön számára legkedvezőbb megoldást, mely kivitelezői szempontból is megvalósítható!


Légtisztítók

Mikor használjunk légtisztítót?

A légtisztító berendezések hatékonyan csökkentik a tüneteit az allergiának illetve más légúti betegségeknek, valamint az influenza és a vírusos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában is jó hatásfokkal alkalmazhatóak, továbbá rendkívül jó szag- és füstmegkötők, mentesítők.
Az életminőségünk javítása érdekében szűrni, tisztítani kell a belélegzendő levegőnket. Leginkább otthonunkban vagy munkahelyünkön (amennyiben erre lehetőség van, vagy akár kifejezett követelmény) hiszen ezeken a helyeken töltjük a legtöbb időt, és így növelhetjük azok tisztaságát. Amennyiben ki tudjuk szűrni az allergiát okozó anyagokat, akkor megszűnik az allergia!
A légtisztító berendezéseknek mint cél eszközöknek a szűrőfelülete sokszorosa egy klímaberendezés szűrőfelületének.


Párátlanítók

Amikor a leghidegebb évszakunk felé haladunk egy újra és újra visszatérő problémával kell szembenézzünk évről évre, ez pedig nem más mint a falak, ablakok vagy más épületszerkezetek párásodása. A páralecsapódás sokkal kártékonyabb tud lenni, mint amilyennek látszik vagy gondolnánk. A nedves épületszerkezetek, bútorok ugyanis melegágyai lehetnek a penészgombák elszaporodásának. Sok technika létezik a penészedés megakadályozására, de a legjobb ha már a gyökerénél szüntetjük meg a problémát. A páralecsapódás egyik kiváltó oka a magas relatív belső páratartalmú levegő, ami hideg felületekkel érintkezve, víz formájában adja ki magából a felesleges nedvesség tartalmat.

Az egyik megoldás, ha megszüntetjük a hideg felületeket, amit elérhetünk külső épületszigeteléssel és a nyílászárók cseréjével.
A másik, egyben kevésbé költséges megoldás, ha a levegő páratartalmát - egy erre a feladatra speciálisan kifejlesztettt eszközzel - a párátlanító készülékkel, még a lecsapódás előtt csökkentjük.

A légszárító berendezések más néven ködtelenítő, párátlanító berendezések használatának a célja a levegő relítív nedvesség tartalmának csökkentése, a legkisebb energia bevitellel, és a lehető legkisebb energia veszteséggel. A párátlanító készülék egy olyan "hűtőgép" ami a helység levegőjét egy ventilátor segítségével keringeti és ezt a levegőt a belső hőcserélőjén átáramoltatva, azt lehűti, a telítettségi hőmérséklet alá. Ez azt eredményezi, hogy a pára a készülék hőcserélőjén fog lecsapódni, ahol biztonságosan, erre kialakított tartályban gyűjthető össze. A páramentesítők vissza is melegítik a helység levegőjét, így annak hőmérséklete nem fog változni. Ezek a párátlanítók, elektromos árammal müködnek, a levegő fizikai tulajdonságának (hőmérsékletének) a megváltoztatásával érik el céljukat (hűtveszárítók), kivonják a levegő felesleges nedvességtartalmát, ezzel kellemesebb életteret teremtenek és még külső adalékokat, tablettákat, sem igényelnek, a levegőből kivont nedvességet pedig egy úgynevezett kondenzvíztartályba gyüjtik össze, melyet rendszeresen üríteni kell!
A párátlanítással nagymértékben csökkenthetjük az esélyét a falakon és a falak közelében lévő bútorokon történő páralecsapódásnak, és így a penészedés kialakulásának.
Ezen céleszközöknek az átlagos típusai napi 16-20 liter nedvesség levegőből való kivonására alkalmasak, szemben pl. egy uszodai berendezéssel, amelyek napi 30-60 liter teljesítményre képesek.
Ha már van klímaberendezésünk a párátlanítás már alapfunkcióként benne van a legtöbb típusban, így a párátlanítás és a légkondicionálás egy készülékkel megoldható!
                                                                                                                                          
 
Párásítók

Párásításra elsősorban télen van szükség, amikor a fűtött helyiségeinkben, otthonunkban, irodáinkban szárazabb a levegő. A száraz levegő egészségügyi problémákat okoz, mint pl. szárítja nyálkahártyánkat, köhögést, fejfájást, nyugtalan alvást okoz. Emellett károsítja gondosan ápolt szobanövényeinket, drága bútorainkat és berendezéseinket. Sok épületben nyáron is alacsony a páratartalom, mely állapotot a klímaberendezések sem javítják. Nyáron magasabb a pollen koncentráció is, emellett az apró porokat, baktériumokat is szűrnünk kellene. Javasolt a helység hőmérséklet mérése mellett annak páratartalmát is folyamatosan mérni, mivel ezen paraméter optimális értéken tartásával fűtési energiát is megtakaríthatunk! Pl. egy 20 C° hőmérsékletű, de alacsony páratartalmú helységben, ha fázunk és megnöveljük az alacsony páratartalmat mielőtt magasabb hőmérsékletre állítanánk a helységtermosztátot, a hőérzetünk is emelkedni, javulni fog! Az optimális a ~50%-os relatív páratartalom. A túl alacsony és a túl magas páratartalom sem egészséges, ezért jobb ha olyan készüléket vásárol, amelyik nem csak párásít hanem a pára szintet is szabályozza. Párásításkor nem kerül káros anyag a helység levegőjébe, sőt még akár kellemetlen szagok is megszüntethetők. Egészsége megóvása érdekében tegyen az alacsony páratartalom ellen!
A légutak a száraz levegőben kiszáradnak, köhögünk, komfortérzetünk csökken. A tartósan száraz levegő nemcsak egészségünknek, hanem fabútorainknak, ruházatunknak, növényeinknek sem tesz jót. A 60 százalék fölötti túlpárásítás falgombásodást okozhat, és a házipor-atka szaporodását is segíti.

Online

Ajánlat kérés
Telepítésre, karbantartásra, javításra

Hibabejelentő

Ügyfélszolgálat

A vásárlás módjai

Szerelés, Javítás

Hőszivattyúk

Napkollektorok

Légtechnika


Elérhetőségek

Szaküzlet, bemutatóterület:
9022 Győr,
Újvilág u. 1-3.

Tel.: +36-96/326-490
Fax: +36-96/528-632
Mobil:+36-30/99-40-822
infokibehu

Skype: Triatronic Kft
Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat